Oskarova Amerika (2017)
Oskars Amerika | 79 minuta

Oskarova Amerika
Oskarova Amerika
Obiteljski
U kinima od: 15.02.2017 (svjetska premijera)
Redatelj: Torfinn Iversen
Producent: Torfinn Iversen
Uloge: Marie Blokhus, Bjørn Sundquist, Jørgen Langhelle, Torstein Bjørklund, Anders T. Andersen, Jonathan Espolin-Johnson, Lena Hope, Odin Eikre, Bethlem M. Patrick, Simen Roaldsen, Marcus Kruse, Rune
Zemlja: Norveška

Sažetak - Oskarova Amerika

Desetogodišnji Oskar sanja da jaše konja kroz sjevernoameričku preriju. Njegova majka dobije novi posao u SAD-u i on bi joj se uskoro trebao pridružiti. U međuvremenu mora provesti ljeto na farmi sa svojim djedom, mrzovoljnim starcem koji ne pokazuje nikakav interes za njega. Oskar se sprijateljuje s autsajderom Levijem i njegovim kratkovidnim konjem. Isplaniraju luckasti plan da preveslaju Atlantik u čamcu zajedno s Levijevim konjem i pronađu Oskarovu mamu. Dirljiv i topao debitanski film o velikim snovima i neobičnom prijateljstvu, poigrava se žanrom vesterna u pustom nordijskom krajoliku.

Traileri

Filmaši - Oskarova Amerika

  • Torfinn Iversen | Redatelj
    Torfinn Iversen norveški je redatelj, završio je Nordland Kunst-og Filmfagskole. Kratkiš Levijev konj (2011.) i Oskarova Amerika (2017.), njegov prvi dugometražni igrani film, uvršteni su u selekciju Berlinalea. Oskarova Amerika osvojila je Eurimages nagradu za razvoj najzanimljivije buduće europske koprodukcije.
Filmovi, u kojem igrajo
Marie Blokhus | Bjørn Sundquist | Jørgen Langhelle | Torstein Bjørklund
Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin
Den 12. mann
Elias og Storegaps Hemmelighet
Jag etter vind
Novo Filmovi na TV-u
Najpopularniji online filmi
Najbolji filmovi 2019
Oscari 2020
Pretraživanje po kinima
Filmovi u kinima