Turist (2014)
Force Majeure | 118 minuta

Turist
Turist
Drama
U kinima od: 18.12.2014 (Hrvatska)
Redatelj: Ruben Östlund
Producent: Ruben Östlund
Uloge: Johannes Kuhnke, Lisa Loven Kongsli, Clara Wettergren, Vincent Wettergren, Brady Corbet, Jakob Granqvist, Kristofer Hivju, Fanni Metelius
Zemlja: Danska, Norveška, Švedska

Sažetak - Turist

Psihodrama govori o uzornoj švedskoj obitelji: zgodnom biznismenu Tomasu, njegovoj lijepoj ženi Ebbi i njihovo dvoje plavokose djece. Obitelj zatječemo na petodnevnom skijaškom odmoru u francuskim Alpama. Iznenadna snježna lavina, premda se pokaže bezopasnom 'lažnom uzbunom', postaje kobna za njihov obiteljski život.

Traileri

Nagrade

Filmaši - Turist

  • Ruben Östlund | Redatelj
    Ruben Östlund studirao je na Sveučilištu u Göteborgu. Ondje je upoznao Erika Hemmendorffa, s kojim je osnovao Platform Produktion. Nakon prvijenca 'The Guitar Mongoloid' (2005.) snimio je 'Protiv svoje volje' (2008.), koji je prikazan u kanskom programu Un certain regard, a kasnije i u Motovunu. Njegov treći film, 'Igra' (2011.), imao je sličan festivalski put: Quinzaine des Réalisateurs u Cannesu pa, između ostalog, natjecateljski program u Motovunu. Četvrti igrani film, proslavljeni 'Turist', osvojio je nagradu u programu Un certain regard i nominiran je za Oscara. Za kratkometražni film 'Incident by a Bank' Östlund je dobio 2010. godine Zlatnog medvjeda na Berlinaleu.
    Filmografija
Filmovi, u kojem igrajo
Johannes Kuhnke | Lisa Loven Kongsli | Clara Wettergren | Brady Corbet
The House That Jack Built
The Chamber
Novo Filmovi na TV-u
Najpopularniji online filmi
Najbolji filmovi 2019
Oscari 2020
Pretraživanje po kinima
Filmovi u kinima